AVK ir izveidota testa procedūra uzmavām saskaņā ar EN 14525

Tikai daži ražotāji spēj izpildīt prasības, kas saistītas ar EN14525 standartu. Kad AVK uzsāka Supa Maxi ™ ražošanu, nebija pieejams oficiāls KIWA vai DVGW testēšanas regulējums, lai iegūtu oficiālu apstiprinājumu saskaņā ar EN14525, līdz ar to klients nevarēja būt pārliecināts par ražotāja kvalitātes rādītājiem.Tāpēc AVK apvienoja spēkus ar KIWA pārstāvniecību Holandē un Dānijas Tehnoloģisko institūtu, lai noteiktu derīgu testa procedūru un pēc tam iegūtu KIWA pārbaudītus testa rezultātus saskaņā ar EN 14525 prasībām.

Pārbaudes procedūra saskaņā ar EN14525 galvenokārt ir garantija tam, ka produkts būs funkcionāls un izturīgs. Lai arī stiepes izturīgas uzmavas parasti izmanto īslaicīgiem remontiem, kurus vēlāk var aizstāt ar pastāvīgāku risinājumu, daudzas uzmavas paliek uzstādītas cauruļvadā visā to kalpošanas laikā. Tātad uzticamība ilgtermiņā ir ļoti svarīga.

Testa procedūra

Darbības joma

Kaļamā ķeta uzmavas un atloku veidgabali izmantošanai dažāda materiāla caurulēm: kaļamais ķets, pelēkais ķets, tērauds, PVC-U, PE, šķiedru cements.

Pārbaudes vienumi

Tiek izvēlēta viena maza, viena vidēja un viena liela izmēra uzmava un atloku adapteris (DN100, DN200 un DN300), bet 350-600 izmēram - viens nejaušs izmērs.

Prasība

Nevienā no zemāk esošajiem testiem #1 līdz # 4 nevar notikt noplūde. Tikai uzmavai jāuzņem viss spiediens un gala spiediens bez ārējiem gala balstiem vai atbalsta stieņiem.

Cauruļu veidi:

Uzmava jāpārbauda uz noteiktām caurulēm:

  • Kaļamais ķets, PN16, ar minimālā un maksimālā ārējā diametra caurulēm (min./maks. pielaides izmēri)
  • PVC, PN6 un PN16 nominālā diametra caurules
  • PE, PN6 un PN16 nominālā diametra caurules

Pārbaudes ar azbestcementa un tērauda caurulēm nav obligātas, jo tās uzskata par stingrām caurulēm, kas pielīdzināmas kaļamā ķeta caurulēm.

1. tests: Cauruļu montāža - taisnas un novirzītas, cietas caurules

Visi testējamie elementi tiek testēti uz kaļamā ķeta caurules ar maksimālo un minimālo diametru pie ūdens spiediena 1,5 x PN16 + 5 bar = 29 bar PN16 vai 1,5 x PN10 + 5 = 20 bar PN10, turot spiedienu nemainīgi vismaz 2 stundas. Vienlaicīgi caurule tiek pakļauta sānu slodzei 40x DN (mm) N (Ņūtoni):

  • taisna cauruļu montāža bez novirzes
  • 4° novirze uz vienu ieliktni, kas ir vienāda ar 8°, ja savienojums sastāv no diviem cauruļu galiem.

2. tests: Cauruļu montāža - citas caurules PVC / PE

Visi testējamie elementi tiek testēti ar taisno savienojumu pie ūdens spiediena 1,5 x PN + 5 bāri, turot spiedienu nemainīgu vismaz 2 stundas. PVC caurulēm vienlaikus veic arī 40 x DN (mm) N (Ņūtoni) lielu sāna slodzi.

Caurulēm:

  • PVC / PE PN6, ūdens spiediens 1,5 x PN6 + 5 bar = 14 bar
  • PVC / PE PN10, ūdens spiediens 1,5 x PN10 + 5 bar = 20 bar
  • PVC / PE PN16, ūdens spiediens 1,5 x PN16 + 5 bar = 29 bar

3. tests: Cauruļu montāža - vakuuma pārbaude

Visi testa elementi jāpārbauda ar spiedienu -0,8 bāri. Spiediens nedrīkst mainīties vairāk kā par 0,08 bāriem 2 stundu laikā. PVC caurulēm vienlaikus veic arī 40 x DN (mm) N (Ņūtoni) lielu sāna slodzi.

Caurulēm:

  • kaļamā ķeta caurule ar minimālo pielaides diametru
  • PVC PN6
  • PE PN6

4. tests: Cauruļu montāža - izturības pārbaude

Visi testējamie elementi jāpārbauda 24,000 reizes, pulsējošajam spiedienam pieaugot un samazinoties attiecīgi starp 13 un 18 bar. Kaļamā ķeta PVC caurules tiek pakļautas arī sānu slodzei 40 x DN (mm) N (Ņūtoni).

AVK Supa Maxi testa procedūra pārsniedz EN 14525 prasības

Pārbaudes procedūra atbilst EN14525 prasībām. Tomēr visā izstrādes posmā Supa Maxi ™ universālās stiepes noturīgās savienojošās uzmavas ir izturējušas ievērojami stingrākus un plašākus testus, pamatojoties uz AVK ilgo pieredzi  šajā nozarē. Visi produkti izmēru diapazonā no DN40 līdz DN400 ir pārbaudīti saskaņā ar iepriekš minēto, bet papildus tam AVK pārbauda arī uz azbestcementa, tērauda un nerūsējošā tērauda caurulēm.

Lejuplāde

Prasības attiecībā uz aizbīdņiem, kas paredzēti dzeramajam ūdenim

Produkta kvalitātes zīme ir apstiprinājumu un sertifikāti, kas dokumentē un apstiprina tā drošu lietošanu.